www.schaaktraining.com

stertrainingen 2018 / 2019

Soerendonk:

Niveau: stap 2 en 3.
Locatie: Den Donck, Van Schaiklaan 1, Soerendonk.
Frequentie: 6 sessies van 3 uur: 28 oktober, 18 november, 27 januari,
24 februari, 28 april, 19 mei, reserve: 2 juni.
Tijd: 14:00 - 17:00

Deelnemers:
- Nirupa Ganeshram (ESV).
- Fred Song (ESV).
- Sascha Kurt (ESV).
- Roel Hompes (SV Gardé).
- Xander Ye (SV Gardé).
- Steven Heesakkers (SV Gardé).
- Dirk Ogier (SV Gardé).

Inschrijven is niet meer mogelijk.


Tegelen

8 sessies van 2 uur per groep: 16 september, 21 oktober,
25 november, 16 december, 20 januari, 3 februari, 10 maart, 7 april,
reserve: 26 mei.

Meer informatie: https://www.lisb.nl/jeugd-lisb/item/1570-dit-seizoen-serie-jeugdtrainingen-boris-friesen-in-tegelen


toernooikalender

4 november 2018: Gardé toernooi Soerendonk (jeugd t/m 20 jaar).
11 november 2018: eerste ronde van de Eindhoven Cup bij BS 't Karregat:
http://www.nbsb.nl/jeugd/eindhoven-cup/


mat bedenken

Speciaal voor de schoolleerlingen zijn de opgaven mat bedenken opnieuw ingedeeld in vijf categorieën:
- ondersteunend mat met een jager en een helper;
- aanvullend mat met een jager en een bewaker;
- mix beginner voor leerlingen die al met mat hebben geoefend in stap 1;
- mix gevorderd voor leerlingen in stap 1 extra;
- mix expert voor nog meer uitdaging.


privé trainingen
Op het moment train ik enkele volwassen leerlingen en zo’n 12 jeugdschakers waaronder diverse bekende namen uit het Brabantse, Limburgse en Vlaamse jeugdschaak. Zij krijgen les na schooltijd op doordeweekse dagen en in de weekenden. Veel van deze leerlingen spelen op nationaal topniveau. Hun leeftijd varieert van 6 tot 18 jaar en het niveau van mijn leerlingen loopt uiteen van stap 1 plus niveau tot rating ca. 2100.

begeleiding tijdens toernooien
Om mijn leerlingen de juiste begeleiding en training te kunnen geven ben ik in de weekenden en schoolvakanties vaak bij (jeugd)toernooien aanwezig.

scholen
Tijdens schooltijd geef ik schaaklessen aan drie plusklassen in Beek en Donk en Nuenen en aan speciale klassen voor hoogbegaafde kinderen op drie scholen in Venlo, Eindhoven en Deurne. Deze scholen hebben het vak schaken opgenomen in het lesprogramma. Gedurende het schaakseizoen doen veel van de leerlingen mee aan schoolschaaktoernooien en andere lokale jeugdtoernooien.

groepstrainingen
In het seizoen 2018 / 2019 worden op twee locaties (Tegelen en Soerendonk) stertrainingen georganiseerd.

cursussen voor trainers
Op dit moment loopt er een cursus schaaktrainer 1 in Eindhoven met 12 deelnemers.


Enkele bijzondere prestaties van mijn leerlingen in de afgelopen jaren:

WK junioren
Op dit moment speelt Victor Muntean mee bij het WK junioren in Griekenland. Victor komt daar uit voor Zweden.

EK / WK 2018
Matthias Goddé speelde dit najaar mee bij het EK jeugd (http://www.eycc2018.eu/) in de groep t/m 16 jaar. Matthias werd eerder dit jaar derde bij het Belgisch jeugdkampioenschap t/m 16.

Apeldoorn 2018
Oud-leerling Max Warmerdam heeft in Apeldoorn zijn laatste norm behaald voor de titel Internationaal Meester (IM).

ONJK 2017
Victor Muntean werd in Borne open Nederlands kampioen in categorie C. Een eindsprint van 5 uit 5 was goed voor een ongedeelde eerste plaats. Bij de foto's staat hij met broertje Felix (die ook een beker won).

NK E 2017
Yichen werd dit seizoen kampioen in categorie E met de overtuigende score van 8,5 uit 9.

NK F 2016
Ook bij het NK pupilllen wist Yichen beslag te leggen op de eerste plaats in categorie F. Deze keer won Yichen alle partijen.

NK scholen 2016
Het schoolteam van 't Karregat in Eindhoven werd dit jaar vijfde bij het NK voor basisscholen in Nijmegen. Het team bestond uit Yichen Han, Felix Muntean, Timo Verhoef, Valentijn van Warmerdam en Jeff Michels.

NK D 2016
Na zijn kampioenschap in categorie E wist Yichen Han ook bij het NK tot en met 12 jaar in de top te eindigen. Hij werd na een sterke slotdag derde. Een knappe prestatie voor een 8-jarige.

NK E 2016
Op 25 en 26 maart werd in Waalwijk gestreden om de nationale titels in de categorie E (t/m 10 jaar). Yichen Han stond slechts twee halfjes af en werd daarmee ongeslagen kampioen. Yichen verdient hiermee een ticket naar het WK in Georgië dit najaar. Bij de foto's staat Yichen met zijn bekers (die zo te zien zwaar zijn).

ONJK 2015
Jasper Beukema werd in Borne kampioen in een sterk bezette A-groep (t/m 20 jaar). Constantijn Beukema en Victor Muntean kenden een sterke start maar hielden dat niet het hele toernooi vol. Yichen Han scoorde goed in de jongste groepen maar greep twee keer net naast de eerste prijs.

NK G 2015
Yichen Han werd net als vorig jaar kampioen in zijn leeftijdscategorie met een score van 7 uit 7. Volgend jaar speelt Yichen in categorie F. Bij de foto's staat Yichen met zijn beker van vorig jaar in de H.

NK basisscholen 2015
Het schoolteam van Omnio 't Karregat uit Eindhoven is derde geworden tijdens het NK basisscholen op 6 en 13 juni in Amsterdam. Het team bestond uit Victor Muntean, Yichen Han, Alexander Rutten, Felix Muntean en Timo Verhoef. Bij de foto's staat het volledige team met beker tijdens de prijsuitreiking.

NK rapid 2014
Op zaterdag 15 november werd in Eindhoven gestreden om de nationale titels rapidschaak bij de jeugd. Jasper Beukema werd gedeeld eerste in categorie 2001 met 6 uit 7. Victor Muntean werd met een maximale score van 7 uit 7 kampioen in de categorie 2004. Yichen Han (2007) en Constantijn Beukema behaalden in een sterk bezette categorie 2005 een knappe gedeelde derde plaats. Ook Joshua Ekker werd gedeeld derde. Hij speelde in de jongste categorie 2007.

ONJK 2014
Max Warmerdam (categorie A) en Yichen Han (categorie F) werden kampioen in Borne. Max stond drie remises af hetgeen genoeg was voor een ongedeelde eerste plaats. Yichen won alle partijen. In de tweede toernooihelft behaalde Victor Muntean een gedeelde eerste plaats in de EFGH groep met 6 uit 7.


© Webdesign Matthijs Smith