www.schaaktraining.com

toernooien

10 december 2017: Eindhoven Cup 3 in Nuenen
24 december 2017: BGP 2 in Eindhoven (Kerstjeugdtoernooi)

mat bedenken
Speciaal voor de schoolleerlingen zijn de opgaven mat bedenken opnieuw ingedeeld in vijf categorieŽn:
- ondersteunend mat met een jager en een helper;
- aanvullend mat met een jager en een bewaker;
- mix beginner voor leerlingen die enkele lessen met mat hebben geoefend in stap 1;
- mix gevorderd voor leerlingen in stap 1 extra;
- mix expert voor nog meer uitdaging.

Veel puzzelplezier!


privť trainingen
Op het moment train ik enkele volwassen leerlingen en zoín 10 jeugdschakers waaronder diverse bekende namen uit het Brabantse, Limburgse en Vlaamse jeugdschaak. Zij krijgen les na schooltijd op doordeweekse dagen en in de weekenden. Veel van deze leerlingen spelen op nationaal topniveau. Hun leeftijd varieert van 8 tot 15 jaar en het niveau van mijn leerlingen loopt uiteen van stap 1 plus niveau tot rating ca. 2000.

begeleiding tijdens toernooien
Om mijn leerlingen de juiste begeleiding en training te kunnen geven ben ik in de weekenden en schoolvakanties vaak bij (jeugd)toernooien aanwezig.

scholen
Tijdens schooltijd geef ik schaaklessen aan drie plusklassen in Geldrop en Nuenen en aan speciale klassen voor hoogbegaafde kinderen op drie scholen in Venlo, Eindhoven en Deurne. Deze scholen hebben het vak schaken opgenomen in het lesprogramma. Gedurende het schaakseizoen doen veel van de leerlingen mee aan schoolschaaktoernooien en lokale jeugdtoernooien.

groepstrainingen
In de weekenden geef ik dit seizoen 8 keer stertraining aan drie groepen jeugd in Tegelen.

cursussen voor trainers
Afgelopen seizoen waren er twee trainer 1 cursussen in Soerendonk en in Vught. Voor dit seizoen staan er geen cursussen op het programma.


Enkele bijzondere prestaties van mijn leerlingen in de afgelopen jaren:

ONJK 2017
Victor Muntean werd in Borne open Nederlands kampioen in categorie C. Een eindsprint van 5 uit 5 was goed voor een ongedeelde eerste plaats. Bij de foto's staat hij met broertje Felix (die ook een beker won).

NK E 2017
Yichen werd dit seizoen kampioen in categorie E met de overtuigende score van 8,5 uit 9.

NK F 2016
Ook bij het NK pupilllen wist Yichen beslag te leggen op de eerste plaats in categorie F. Deze keer won Yichen alle partijen.

NK scholen 2016
Het schoolteam van 't Karregat in Eindhoven werd dit jaar vijfde bij het NK voor basisscholen in Nijmegen. Het team bestond uit Yichen Han, Felix Muntean, Timo Verhoef, Valentijn van Warmerdam en Jeff Michels.

NK D 2016
Na zijn kampioenschap in categorie E wist Yichen Han ook bij het NK tot en met 12 jaar in de top te eindigen. Hij werd na een sterke slotdag derde. Een knappe prestatie voor een 8-jarige.

NK E 2016
Op 25 en 26 maart werd in Waalwijk gestreden om de nationale titels in de categorie E (t/m 10 jaar). Yichen Han stond slechts twee halfjes af en werd daarmee ongeslagen kampioen. Yichen verdient hiermee een ticket naar het WK in GeorgiŽ dit najaar. Bij de foto's staat Yichen met zijn bekers (die zo te zien zwaar zijn).

ONJK 2015
Jasper Beukema werd in Borne kampioen in een sterk bezette A-groep (t/m 20 jaar). Constantijn Beukema en Victor Muntean kenden een sterke start maar hielden dat niet het hele toernooi vol. Yichen Han scoorde goed in de jongste groepen maar greep twee keer net naast de eerste prijs.

NK G 2015
Yichen Han werd net als vorig jaar kampioen in zijn leeftijdscategorie met een score van 7 uit 7. Volgend jaar speelt Yichen in categorie F. Bij de foto's staat Yichen met zijn beker van vorig jaar in de H.

NK basisscholen 2015
Het schoolteam van Omnio 't Karregat uit Eindhoven is derde geworden tijdens het NK basisscholen op 6 en 13 juni in Amsterdam. Het team bestond uit Victor Muntean, Yichen Han, Alexander Rutten, Felix Muntean en Timo Verhoef. Bij de foto's staat het volledige team met beker tijdens de prijsuitreiking.

NK rapid 2014
Op zaterdag 15 november werd in Eindhoven gestreden om de nationale titels rapidschaak bij de jeugd. Jasper Beukema werd gedeeld eerste in categorie 2001 met 6 uit 7. Victor Muntean werd met een maximale score van 7 uit 7 kampioen in de categorie 2004. Yichen Han (2007) en Constantijn Beukema behaalden in een sterk bezette categorie 2005 een knappe gedeelde derde plaats. Ook Joshua Ekker werd gedeeld derde. Hij speelde in de jongste categorie 2007.

ONJK 2014
Max Warmerdam (categorie A) en Yichen Han (categorie F) werden kampioen in Borne. Max stond drie remises af hetgeen genoeg was voor een ongedeelde eerste plaats. Yichen won alle partijen. In de tweede toernooihelft behaalde Victor Muntean een gedeelde eerste plaats in de EFGH groep met 6 uit 7.


© Webdesign Matthijs Smith